Litt mer om hvordan Zaptec-testen gikk

Artikkel

Av: Vigdis Asbjørnsen

Ladetesten var veldig nyttig for Trasoptunet Borettslag. Her er hva Eivind Paulsen i borettslaget erfarte:

– Det var hyggelig at så mange kom innom. Vi fikk satt ca. 28 biler på lading samtidig, og fikk dermed testet ved full belastning. Det var 4-5 representanter fra entreprenøren tilstede, i tillegg til en representant fra Zaptec. Det var ikke alt som fungerte 100%, og det fikk de sett med egne øyne.

  • Det var en del ladebokser som mistet forbindelsen til Internett, og dermed gikk over i sikkerhetsmodus.
  • Det var mange som rapporterte om korte stopp i ladingen.
  • Noen fikk ikke strøm i det hele tatt.

Det siste var som forventet, da bilene teoretisk kunne trekke 350kW, mens anlegget bare kan levere rundt 250kW.
De som ikke fikk strøm var satt i kø, så det fungerte etter hensikten.
Det som ikke var bra var antall biler i kø, som følge av en del bokser i sikkerhetsmodus. Disse boksene låser mye mer effekt enn det som blir levert til bilen, og dermed ble tilgjengelig kapasitet betydelig redusert for alle andre som sto i kø.

En slik test hadde vi aldri klart å gjennomføre uten rundt 20 eksterne gjester fra TOCN, Tesla Owners Club Norway. På denne måten fikk vi avdekket forbedringsbehovet både i forbindelsen til Internett, men også i styringssystemet. Dette må entreprenøren utbedre før borettslaget overtar drift og eierskap for anlegget.

oppdatering: Filip Nag fra Zaptec forteller følgende om testresultatene:

– Installasjonen på Trasoptunet var først online to dager før TOCN testen, og Zaptec hadde beklageligvis lite erfaring med kommunikasjonsnettverket på så kort tid.
Etter å ha sett på loggene fra det aktuelle tidpunktet ser vi at problemet her var at internett-signalet gikk av og på veldig mye i løpet av testen og systemet balanserte de nodene som kom og gikk – og dette førte til en over-aktiv balansering av systemet.
Vi jobber selvsagt sammen med den aktuelle installatør av anlegget med å forbedre dette på plassen og ønsker gjerne at en ny test kan gjennomføres ved anledning for å vise at Zaptec bør være det klare valg for lading av en Tesla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lading i Borettslag – typiske problemer
Her får du en kjapp innføring i hvilke problemer et vanlig borettslag kan ha i forhold til å innføre lademuligheter for beboerne:

Her ser du mer om hvordan man kan løse problemer med for lite effekt tilgjengelig med smarte ladere som er koblet sammen.


Tekst: Vigdis Haugland Asbjørnsen
Foto: Zaptec, Eivind Paulsen
Video fra Youtube: Sondre Gr.

Legg igjen den første kommentaren