Vaskeveiledning

Artikkel, Nyttig informasjon

Av: Vigdis Asbjørnsen

Rett pleie av bil

Swissvax er en av klubbens samarbeidspartnere, og hva er vel da mer naturlig enn å svinge innom for gode råd når man er i nærheten på landstreff? 2. 5 timer gikk veldig fort. Vi fikk først demo av bilvask før vi gikk amok i butikken mens enkelte fikk prøve litt polering og voksing.
Gutta fra Swissvax  plukket seg ut den mest møkkete bilen, en 3 uker gammel ubehandlet P85D og kjørte demo av produkt etter produkt. Enkelte av produktene var rene tryllemidler, og bilens eier smilte bredere og bredere for hver runde bilen var gjennom.
Under følger en beskrivelse av demonstrasjonen vi fikk da vi besøkte dem:

Avfetting: 

Prickbort er en avfetting som brukes for å fjerne tjære og asfalt. Denne er mild og kan brukes på biler med voks/glasscoating. Denne legges alltid på tørr bil.
prickbort
Surfex HD er en avfetting som er god på trafikkfilm, denne blandes 1:3-1:5 før behandling og fra 1:20-1:100 på behandlet bil. Denne kan du fint legge oppå prickbort etter 5min, så vente 5min til før du spyler av.
160x160xsurfex_hd
Autofoam: For skumlegging. Bland opp såpe og vann i beholderen i forhold ca 1:10.
Skumlegg bilen vha høytrykkspyler, og la det ligge i ca. 8 min. Hvor lenge det skal ligge kommer helt an på hvor tykt skummet er. Jo tykkere skummet er, desto lenger vil det ligge. Når det meste har rent av eller begynner å tørke inn, er det på tide å spyle av.

skumlagt

 

Spray P21S felgrens på felgene og la virke i 2 min. Bruk børste om nødvendig, og spyl av

Iron X brukes mot metallpartikler/svevestøv. Denne brukes før behandling (kan også brukes på biler behandlet med glasscoating). For at denne skal få full virkning bør den legges som siste ledd før håndvask og på så tørr bil som mulig. La virke i 5-10 min før du spyler av. Du vil etter hvert som Iron-X ligger på bilen se at middelet forandrer farge der det treffer metallpartikler. Under et bilde av en bil der man kan se denne effekten ganske tydelig.

Håndvask av bil:

CarPro Reset er en PH-nøytral bilshampo som gir bra glans, glir godt, lett og spyle av og drøy i bruk. 2 Korker er nok på 20l vann i en bøtte. Benytt rikelig med vann og en vaskehanske som dyppes ofte.

HydrO2 er en Silica Sealer som legger seg som en coating utenpå lakken. Den blandes ut 1:3 med vann og legges på 100% ren bil så du ikke forsegler skitt. Viktig at denne legges på våt bil, og at den spyles av med det samme. Holdbarhet:3-4 mnd. Bildet under viser hvordan vannet perler seg på bilen etter behandling med HydrO2.
carpro_hydro2

Tilleggsopplysninger

Denne prossessen er ikke noe du behøver å gjennomføre hver gang du skal vaske bilen.

Har du beskyttet lakken din med Hydro2 eller du har en annen type beskyttelse på den, må du se an litt når du føler selv at det er behov for avfetting.

Om du blander Surfex HD 1:70 ca og bruker det annenhver uke så kan du benytte deg av Prickbort 1 gang i måneden.

Iron X anbefaler vi kun før behandling, da denne er så sterk at den skader/fjerner de fleste typer beskyttelse.

Hvor få tak i alt dette?

Dette er midlene og metoden for pleie av bil vi i klubben fikk anbefalt av Swissvax på demo. Alle produkter beskrevet her, er tilgjengelig i deres webbutikk eller fysiske butikk på Lillehammer.

sjekk på følgende side  for mer detaljer. Betalende medlemmer i klubben vil ved å benytte en rabattkode få rabatt ved kjøp.

1 kommentar

Legg igjen din kommentar