Røros Hotell

Artikkel, Ladefondsladere, Ladeguide

Av: Vigdis Asbjørnsen

2022-02: Vår lader på hotellet er nå nedmontert, men vil etter planen bli montert opp på ett av de andre hotellene i Røros. Det er for øvrig etablert kommersiell ladestasjon med 10 hurtigladere ved Røros Hotell.

Plassering:

Dette ladepunktet ligger på nedsiden av Røros Hotell. Når man kommer mot hovedinngangen, ta til høyre, deretter til venstre slik at du kjører rundt huset.

Kart/Map

Gjester på Hotellet lader gratis. Dagbesøkende som bare er innom for å lade, betaler 30kr timen.

Hva kan man gjøre mens man lader:

Røros hotell hører til de historiske hotellene, er velholdt og sjarmerede. Det er forøvrig bare en liten spasertur ned til gamlebyen i Røros.
Hotell booking er ikke nødvendig for å lade, men ta gjerne en lunsj eller middag på hotellet før du kjører videre. Det er god og variert mat i buféen her.
Booking:  http://www.roroshotell.no/ eller http://www.dehistoriske.no/hotell/roros-hotell/

I Røros kan man besøke den gamle kirken bygget av gruven. På smeltehytta kan man se en rekke modeller av både gruvedrift og utvinning av kobber fra malmen. Man kan gå på de store slagghaugene og tenke over at alt dette er trillet eller båret ut manuelt.

På Røros Hotell er det i tillegg svømmehall, og en egen spaseksjon. Det er sikkert mulig å ta seg en tur i svømmehallen mens man lader om man spør i resepsjonen.

Når man er ferdig ladet, er Olavsgruven ikke langt unna – men skal man dit opp, bør man kjøre forsiktig, for det er bare en litt humpete smal grusvei opp dit.

E: This historical hotel is just a short hike from Røros city centre. There are excellent meals at the Hotel. Røros itself is a charming mining town with a mine museum, a landmark of a  church and shopping in the main streets.

 

 

Legg igjen den første kommentaren