Øvre Årdal SuC åpnet med brask og bram

Uncategorized
20. juli 2024

Av: Roger Kolbu

TOCN tok turen da denne sentrumsbeliggende ladestasjonen ble åpnet siste lørdag i juni. Været var spådd ganske elendig, med regn hele dagen. Men, solen vant – og både skinte og varmet opp folkemengden som hadde møtt fram for å få med seg den gjeve åpningen – og ikke minst, sikre seg et stort stykke marsipankake.


Spektakulær utsikt fra fjellsidene over Øvre Årdal (Foto: Roger Kolbu, TOCN)

Øvre Årdal, kjent som et svært viktig industriområde, ligger innerst ved Årdalsvatnet – en forlengelse av Sognefjorden. Dette er første tettsted du ankommer, dersom du kjører ned Tyinvegen – fra Tyinkrysset. Utsikten er formidabel, i det du kjører i sikksakk ned dalsiden.

Den nye superladerstasjonen på Jotunplassen, ligger sentralt og godt tilgjengelig i bybildet (Foto: Roger Kolbu, TOCN)

Flere tilbud, både innen lading og gjøremål
Den nye ladestasjonen har 8 ladestolper av typen V4 – altså den aller nyeste versjonen Tesla setter opp. I tillegg er det på samme sted montert opp 5 destinasjonsladere (TWC Gen 3), der du kan lade for en noe lavere pris pr. kWh. Praktisk når du har lyst til å bruke litt lengre tid på å få med deg stedets severdigheter og tilbud.

Og tilbud er det nok av. Et handlesenter ligger kun ett minutt unna ladestasjonen, og kun tre minutter lengre vest, finner du et fristende svømmebasseng (se bildet under). Tenk så deilig å kunne ta seg en dukkert, mens bilen fyller seg opp med strøm for den videre turen!

Kun minutter unna ladestasjonen, finner du det store og fristende svømmebassenget (Foto: Roger Kolbu, TOCN)

Stasjonen er også praktisk plassert, dersom du har tenkt deg oppover fjellet, mot Tyin – og du kanskje oppdager at du har litt for lite strøm.

Stolt ordfører
Det var ordføreren i Årdal, Christian Sønstlien, som sto for den offisielle åpningen av Teslas Supercharger #130 i Norge. Kommunen har virkelig jobbet tett med Tesla om å tilrettelegge for lader på denne plassen, og har på unormalt raskt vis gått gjennom de mange fasene fra planlegging til åpning av stasjonen.

Ladestasjonen ligger tett innpå handlesenteret (Dronefoto: Roger Kolbu, TOCN)

Men, før ordføreren slapp til, fikk vi også noen velformulerte ord fra styreleder i Årdal Næringssamskipnad, Mette Karlsen Lilleby, samt styreleder for Tindevegen, Frank Eldegard – og ikke minst representanten fra turistkontoret, Ingvar Laberg.

Se dronefilm fra åpningen:

 

 

Det var ordføreren i Årdal, Christian Sønstlien, som sto for den høytidelige åpningen av Teslas Supercharger-stasjon #130 i Norge (Foto: Roger Kolbu, TOCN)

Verdsatt av “alle”
Mange prominente personer i kommunen hadde mye på hjertet, både fra reiselivet, ansvarlige for områdets severigheter samt kommuneansatte, og det var tydelig gjennom talene at dette ladetilbudet ble høyt verdsatt av både innbyggere og handelsstanden.

Svært mange av byens innbyggere dukket også opp på åpningsdagen. Kanskje var det de store, fristende marsipankakene – og det gode været – som trakk folket.

To store og fristende marsipankaker trakk et stort antall innbyggere til åpningen av ladestasjonen (Foto: Roger Kolbu, TOCN)

Mange severdigheter
Øvre Årdal kan friste med både utsiktspunkter og populære kjøreruter i de høyereliggende områdene rundt hele tettstedet. Pass på å få med deg en tur på Tindevegen, samt en tur opp mot 1000 meteren, der flere av oversiktsbildene i denne artikkelen også er tatt fra.

Tekst, film og foto: Roger Kolbu


Flere bilder fra åpningen i Øvre Årdal:

Også klubbens nye bil trakk til seg mange nysgjerrige og interesserte (Foto: Roger Kolbu, TOCN)
Som seg hør og bør, har også Øvre Årdal et fast knippe frivillige – som med glede stiller opp ved festiviteter. Bare blide blikk å se, denne dagen! (Foto: Roger Kolbu, TOCN)
De oppmøtte hadde fullt fokus på ordførerens tale for dagen (Foto: Roger Kolbu, TOCN)
Øvre Årdal har en flott beliggenhet, innerst ved Årdalsvatnet (Foto: Roger Kolbu, TOCN)

1Teslas Superchargere ligger svært sentralt i bybildet, like ved stedets deilige svømmebasseng (Foto: Roger Kolbu, TOCN)

Styrerepresentant Ola Wølstad-Knudsen (t.h.) i dialog med en av gjestene (Foto: Roger Kolbu, TOCN)
Også våre firbeinte venner fikk være med (Foto: Roger Kolbu, TOCN)

Legg igjen den første kommentaren