16. mars: Bli med på åpning av Tesla Bogstadveien SuC

Artikkel

Av: Roger Kolbu

Du inviteres herved til innvielsen av Oslos tredje Supercharger neste lørdag, 16. mars. Med 16 ladestolper samt 8 destinasjonsladere, blir denne stasjonen – midt i en av Oslos travleste handlegater, et godt tilskudd i byens ladehverdag.


Soft opening
De nye Superchargerne venter nå bare på strømsetting av Elvia. De vil forsøke å rekke å utføre dette kommende fredag (8. mars), men da usikkerheten er høyst til stede, vil i så fall fredag bli en “soft opening” av stasjonen. EDIT: Stasjonen ble strømsatt 14. mars.

Selv satser vi derfor på en “grand happening” (offisiell åpning) lørdagen etter – altså 16. mars kl. 12:00.

Egen barista og søtlige italienske fristelser vil være på plass.

Tesla stiller også med 3 teknikere, som kan utføre småreparasjoner denene dagen.


Alle TOCN-medlemmer som kommer innom lørdag 16. mars, får én måned med gratis parkering på øvre plan, der Teslas Superchargere/Destinasjonsladere befinner seg. Registrering på stedet.

Fyll ut registreringen nederst i artikkelen, slik at vi har en indikasjon på hvor mange som kommer.
GRATIS parkering for de fremmøtte fra klubben!


Norges første og største helelektriske parkeringshus – eller bildelings-hub?
16. mars åpner Tesla Superchagers med 16 Superchargere og 8 destinasjonsladere i Bogstadveien 1, midt i Oslos travleste handlegate. I tillegg har parkeringshuset selv etablert ca. 120 ladepunkter for elbil, hvorav over 60 er «gratis» for korttidsparkerende kunder. Totalt 144 ladepunkter i anlegget, alle p-plasser har lademulighet.

Det er Petter Andreas Poppe som eier garasjeanlegget Tesla nå har satt opp 16 ladestolper av typen V3 i. Han kan entusiastisk opplyse om følgende:

  • Dette blir Norges første helelektriske parkeringshus.
  • Her åpner vi faktisk flere allment tilgjengelige ladepunkter enn det kommunen totalt etablerte i 2023 (122).
  • Adkomst til Sentrum P-hus vil bli vanskelig ifm. stengning av Hammersborgstunellen fra sommeren 2024, og flere i år fremover. Neste mulige lynladestasjon er Ullevål, og der er jo kapasiteten til tider sprengt.
  • Vi fulgte også TOCNs råd om prising, og kjører derfor 1/2 pris på parkering for alle som lader på Superchargerne (og Teslas destinasjonsladere) – samt gratis saktelading for dem som parkerer ellers i anlegget.

Halv pris på parkering
Parkering på Teslas Superchargers vil altså bli relativt rimelig. Det beregnes 1/2 pris mens du lader, eller kr. 29,50 pr. halvtimes økt – som er den tiden de fleste biler er tilknyttet hurtiglader.

Har du bedre tid, lader du gratis på ett av Bogstadveien 1 Garasjers 60 åpne gratis ladepunkter på innkjøringsplanet. Du betaler altså kun for parkering.

Garasjen er døgnåpen. Ingen inngangskoder eller begrensninger på bruk av laderne.

Toaletter er tilgjengelige i det nærliggende senterets åpningstid (10:00 – 21:00).


Rimelig og tilgjengelig lading for alle behov
– Vi har 144 elektriske ladepunkter fordelt på alt fra 60 «gratis» 7,4kW-ladere, til destinasjonslading med 22kW og 16 Tesla Superchargers med opptil 250kW ladehastighet – åpne for alle bilmerker.

På plassene med Supercharger har vi tatt høyde for at størrelsen på bil og plassering av ladeport krever mere plass. Disse plassene måler 5 x 5 meter hver – eller størrelsen som en liten leilighet – og skal gi en så god ladeopplevelse som mulig, forteller Poppe.

Garasjeanlegget er utstyrt med et Bose konsertanlegg og spesialkomponerte spillelister, free WiFi, videoovervåket og oppvarmet for det lille ekstra.

De gode naborestaurantene «Der Peppern Gror», «Fyr» og «Akka», tilbyr alt fra Fine Cuisine til rotekte indisk, eller en skikkelig kaffe – mens du lader bilen.

– Her kan alle lade – uavhengig av biltype, eller om en har god eller dårlig tid. De 60 «gratis» ladepunktene våre har vi satt opp for å invitere til å nye de gode tilbudene du finner i Bogstadveien – alt fra High End Fashion, til gode mat- og serveringstilbud – og selvsagt unik detaljhandel, mens du samtidig får «fylt opp batteritanken».

– I tillegg tilbyr vi miljøvennlig bilvask med høykvalitetsprodukter i underetasjen. Her har vi oljeutskiller og sandfang, som gjør en bilvask langt mindre skadelig for miljøet enn vask hjemme på gårdsplassen – eller i automatiske vaskeanlegg, avslutter Poppe.


Når: 16. mars 2024 kl. 12:00
Adresse:
 Bogstadveien 1, 0355 Oslo
Se kart her


Registrer deg i skjemaet nedenfor, slik at vi kan sikre at du får gratis parkering i morgen. Husk også å melde din ankomst til en av klubbens representanter når du kommer!

 

 

Foto: Bogstadveien 1 Garasjer

Legg igjen den første kommentaren