Tesla i full gang med Oslos tredje Superchargerstasjon

Artikkel

Av: Roger Kolbu

I det stille har Tesla denne uken lastet inn ladeutstyr i Bogstadveien 1, og begynt konstruksjonen av den tredje superladerlokasjonen i Oslo – alle i garasjeanlegg

Oppdatert 18.12.2023: Nye progresjonsbilder. Se helt nederst i artikkelen. Dette blir en V3-stasjon.

Utstyr på plass
TOCN var innom anlegget allerede på tirsdag, og kunne ved selvsyn se at hele prosessen var i gang. Vi kunne telle 16 fundamenter, men ryktene skal ha det til at det blir etablert 20 stolper på denne lokasjonen. Også fire strømkabinetter var under innlossing.

Øverste etasje
Ladestasjonen blir beliggende øverst i det to-etasjers parkeringsanlegget, og mange vil nok stusse over hvordan dette parkeringsbygget er formet.

Uvanlig utforming
Inngangspartiet er svært trangt, det er lavt under taket, men man kommer seg likevel ganske enkelt opp til øverste etasje. Det er selve gulvets oppbygging som ser noe uvanlig ut, med sine hellende vinkler – tilsynelatende litt vilkårlig utformet. Dette gjelder begge etasjer i bygget.

Parkeringskostnad?
Det vites ikke om også dette parkeringshuset vil ta betalt for parkering fra første minutt (som Oslo Centrum), eller om det blir en friperiode på én time, som i anlegget på Ullevål.

Foto og tekst: Roger Kolbu (TOCN)18.12.2023: Nye bilder: