Prisoversikt for Supercharging i Norge, juli 2023

Artikkel

Av: Roger Kolbu

TOCN sjekker jevnlig prisene på samtlige Tesla Superchargere i Norge, denne gang med 111 stasjoner. Her får du hele oversikten, som også inneholder prisoversikten for lading av andre elbilmerker, samt maksimal ladestyrke på den enkelte stasjon!

Ikke betalende medlem ennå?
Her kan du lese mer og starte ditt medlemskap: https://www.tocn.no/konto/register

Prisoversikten er såpass omfattende, at vi velger å presentere den som et bilde. Dette gjør visningen mer mobilvennlig. Oversikten kan lastes ned som PDF, ved å klikke på tabellbildet nedenfor, alternativt her.

Prisendringer
Grunnet den mer stabile strømprisen, endrer Tesla prisene med lengre mellomrom. TOCNs oversikter vil derfor fortsette å presenteres ca. én gang pr. måned. Kanskje sjeldnere, dersom Tesla ikke har foretatt justeringer.

Prisene i tabellen nedenfor ble innhentet 28. juli 2023.

Endringer fra forrige oversikt
Prisene er denne gang i gjennomsnitt nedjustert med 2,45 prosent fra forrige oversikt. Det er en justering som reflekterer strømprisenes stabilitet generelt.

Tidsrom for prisdifferensiering
Tesla har, som tidligere, valgt å differensiere prisingen gjennom døgnet. I juni valgte de å forskyve høykostperioden fra 16-20 til 18-22. Lading i tidsrommet 22:00 – 18:00 er altså rimeligst, mens tidsrommet 18:00 – 22:00 får et pristillegg på ca. 10 prosent.

I bilen og appen er døgnet delt opp i tre tidsintervaller, men to av disse er for tiden identiske. Tabellen nedenfor viser derfor de to reelle prisintervallene – som også er de samme som for lading av ikke-Teslaer.

OBS! Visningen av prisendringene gjelder off-peak tidsrommet (22-18), der lading for Tesla-eiere er rimeligst.

Justeringer
Prisjusteringene denne gang er fra -20,69 % til +26,00 %.

Økning
33 stasjoner har fått økt sine priser denne gang.

Gjennomsnittsprisen (mellom kl. 22:00 og 18:00) er for tiden kr. 3,21 pr. kWh, en nedgang på kr. 0,08 (2,45 prosent) siden juni 2023.

Nye stasjoner siden forrige oversikt
Ørnes, Hjerkinn, Svolvær 2, Gudvangen og Reine SuC er åpnet siden forrige oversikt. Det skjedde i perioden 29. juni – 14. juli 2023.

Den midlertidige stasjonen med fire V2-stolper i Svolvær, er nå erstattet med en helt ny lokasjon – med 8 stolper av Typen V3 (kun CCS).

Nye tillatelser eller byggeoppstart siden forrige oversikt
Følgende nye stasjoner har fått byggetillatelse: Østerbø Fjellstove, Hell og Eggedal.
Rødberg, Stord og Krokstadelva er nå under oppføring. Kilde: Supercharge.info

De rimeligste stasjonene
Pr. 28. juli 2023, er det fortsatt Trondheim som har den laveste ladeprisen, med kr. 2,05 pr. kWh. Deretter er neste laveste pris kr. 2,20 (Molde). Laveste Supercharger-pris i juni, var kr. 2,35 pr. kWh.

De dyreste stasjonene
Landets dyreste superlader er denne gang Røldal, hvor ladingen mellom kl. 22:00 og 18:00 nå koster kr. 4,20 pr. kWh. Høyeste Supercharger-pris i juni, var kr. 4,15 pr. kWh (Gol).

Stasjoner med uendret pris
Brekkkvasselv, Seljord, Skaidi og Sørkjosen har uendret ladepris denne gang.

Prisene denne gang er innhentet 28.07.2023 av Roger Kolbu (TOCN).


Lading av ikke-Teslaer
Husk også at de fleste av Teslas Supercharger-stasjoner (for tiden 92 av 111) nå er åpne for andre bilmerker.
Les mer her: https://www.tocn.no/2022/05/hvilke-superchargere-er-apne-for-andre-elbilmerker
OBS! Reine er vel en feil ennå ikke åpnet for andre bilmerker. Dette vil skje snarest mulig.

Stasjoner kun for lading av Tesla
Stasjoner med stolper markert med røde tall i tabellen, er kun åpne for lading av Tesla. Der finner man heller ingen ladepriser for andre bilmerker.


Maksimal ladestyrke
Maksimal ladestyrke på ladestasjonene er oppgitt i kW. Flere av ladestasjonene er utvidet med nye V3-stolper (250kW), slik at de har stolper av både type V2 (130/150kW) og type V3. Opplysningen gjenspeiler da de kraftigste stolpene på stasjonen.

Sammenlikningsprisene gjengitt i kursiv, er prisene fra forrige oversikt (juni 2023).

Ikke CCS-lademulighet på din eldre Model S/X?
Usikker på om din bil kan lade på en stasjon på din vei?
Da kan du slappe av. Bilens navigasjonskart/ladekart viser nemlig KUN de stasjonene bilen har mulighet til å lade på. Det betyr at du trygt kan benytte ladekartet som en veileder for hvor du kan lade.
En oppgradering av bilen, slik at den kan lade på CCS-stasjoner, koster for tiden ca. kr. 4.300. Dette inkluderer et nødvendig adapter mellom stasjonens ladekabel og din bil.


Forklaring av tabellen
Tesla/abonnement er den prisen Tesla-eiere betaler for ladingen (dersom du ikke har fri superlading for bilen). Dersom du skal lade en annen bil enn Tesla, kan du abonnere på lading. Dette koster kr. 129,- pr. måned.
Uten abonnement er den prisen det koster å lade andre bilmerker, dersom du ikke abonnerer på superlading.


Klikk på bildet for å laste ned PDF med hele prisoversikten.


Forrige prisoversikt (juni 2023) finner du her.

Kilde: Roger Kolbu
Foto: Roger Kolbu, TOCN

2 kommentarer

Legg igjen din kommentar