Tesla Owners Camper Day, Ål 2022

Artikkel, Fotoalbum

Av: Vigdis Asbjørnsen

Har du noen gang forsøkt å sove en natt i din egen Tesla? På Tesla Owners Camper Day, 18. — 19. juni i år, gjorde vi nettopp det.

Hallingdal Feriepark i Ål var stedet for TOCNs aller første store samling i forbindelse med Tesla Owners Camper Day, og hele 21 Teslaer samlet seg denne helgen.

Halvparten av deltakerne kom allerede fredag kveld, men det var lørdag 18. og natten til søndag 19. juni som var selveste Camper Day. Bilene som camperte i Ål  fikk hver sin romslige plass på egen stripe på campingplassen.

Mange av deltakerne hadde kjørt i mange timer for å komme seg til Ål. Noen fra Trøndelag, noen fra Østlandet, noen fra Kristiansand og noen fra Bergen. Så her var egentlig hele Sør-Norge representert.

Moroa på dette treffet gikk ut på å sove i egen bil i stedet for å sove i telt, så nesten hver eneste Tesla var utstyrt med madrass og sengetøy for å kunne tilbringe natten i bilen. To personer kan fint sove i en Tesla, uansett om bilen er en liten Model 3, en litt større Model S eller en stor Model Y og X. Noen få valgte dog å sove i telt, hytte eller campingvogn, men det var nok fordi det ikke var plass til hele familien i bilen.

Hele verden var med
Samtidig som arrangementet i Norge ble holdt, ble Tesla Owner Camper Day avholdt i mange land rundt i Europa, USA og også «down under» – i  Australia.

Dette året var det Sverige som hadde hovedarrangementet, og de klarte å samle rundt 100 biler på en flystripe i Laxå, og resten av verden kunne følge med på direkte streaming fra arrangementet. I løpet av sendetiden fra Sverige, var det fullt program med intervjuer, danseorkester på plass i hangaren og felles bespisning. Hvert enkelt deltakerland fikk noen minutters sendetid fra sitt eget treff, og i Ål deltok TOCN i denne direktesendingen.

Ny Supercharger i Ål
På programmet i Ål ble det i løpet av lørdagen arrangert felles kjøretur til en helt ny superlader midt i Ål sentrum. Åtte Teslaer parkerte helt perfekt inne i parkeringshuset ved siden av hver sin superladerstolpe, men selve ladeprosessen måtte vente litt. Ingen strøm denne helgen, men alt vil være klart i aller nærmeste fremtid, lover Tesla fra sentralt hold.

Grilling av hamburgere og pølser ble det også i løpet av ettermiddagen og kvelden lørdag, og ikke minst felles hygge og mye snakk mellom Tesla-eierne rundt bordet mens de kikket inn på en monitor som overførte direktesendingen fra Sverige, før det deretter ble noen runder med Tesla lysshow.

Vellykket arrangement
– Det var utrolig hyggelig å se så mange nye, men også en del velkjente fjes, her på Tesla Owners Camper Day, forteller TOCNs nyvalgte president, Vigdis Haugland Asbjørnsen.

– Dette er et nytt konsept for oss i år, så jeg var på forhånd spent på hvor mange vi ville bli. Med fint vær og med flott leirplass med mange muligheter for aktivitet, og ikke minst muligheten til å kunne treffe andre Tesla-fans, var det mye som lokket for store og små, erfarte Vigdis.

– Det var ekstra moro å se at folk koste seg og pratet med hverandre om felles interesser, men også fikk utnyttet de mulighetene for aktivitet campingplassen hadde å by på, av både lekepark, klatrepark, sykkelbane og minigolf, så var dette en opplevelse.

Vigdis sov i sin Tesla Model S fra 2013, en av de aller første Teslaene som kom til Norge. Og alt fungerte perfekt i hennes bil også. Med “Camp Mode” i bilen, ble det jevn temperatur på 19 grader natten hele gjennom, og et leirbål brant lystig på skjermen og laget skikkelig godstemning i bilen.

Glamping
Noen ønsket å lage litt ekstra gøy ut av overnattingen i Ål, og hadde tatt med seg litt ekstra stæsj for å lage stemning også på plassen utenfor Teslaen. Styremedlem Vigdis Margrethe Løver elsker å makse, og som dekoratør og kunstner hadde hun tatt med seg tyllgardiner, røde tepper, filleryer, fem-armede lysestaker med stemningsfulle batterilys, campingstoler og puter som ble nennsomt arrangert under et partytelt.

– Alt jeg har tatt med hit til Camper Day er utstyr jeg allerede hadde hjemme, og  jeg har ikke gått til nye innkjøp for anledningen, fortalte Vigdis Margrethe. Den hyggelige stemningen ble nytt hele fredagskvelden, men lørdagen ble vinden for sterk utover dagen og et vindkast knakk alle stengene på partyteltet. Litt trist, men sent lørdag kveld ble lysestakene satt på fellesbordet og for å lage litt ekstra stemning der.

Vil ha mer!
– Jeg har kjørt hele fredagen for å nå frem til Tesla Owners Camper Day i Ål og dette var utrolig gøy å være med på, forteller Bjarne Veien. Litt krokete krøp han ut av sin Model 3 søndag morgen, men han hadde sovet utrolig godt i bilen sin, fortalte han, etter å ha tilbragt natten i drømmebilen.

Han har vært Tesla-eier kun noen få måneder, og Tesla-interessen er allerede blitt meget sterk. Nye venner og kamerater fikk han på dette treffet, og han blir mer enn gjerne med på neste arrangement i TOCN, for dette syntes han ga mersmak.

– Jeg kjører gjerne på langtur igjen for å delta på TOCN-arrangementer ved senere anledninger, og allerede nå har jeg bestemt meg for å delta både på isbanekjøring (i mars) og Camper Day til neste år. Blir det flere arrangementer i TOCN-regi, så deltar jeg der også, mente Bjarne Veien, og kjørte godt fornøyd med helgens tur, hjem til Trondheim igjen.

Vi sees igjen snart, kan TOCN love.

Tekst og foto: Vigdis Haugland Asbjørnsen, frilansjournalist Vigdis Margrethe Løver 
Foto: Morten-Christian Bernson, Magnus Dahl Hegge, Runar Johnsen