Presentasjon av TOCN-styremedlemmer: Fra vanlig bilinteressert til Tesla-gal

Artikkel

Av: Vigdis Asbjørnsen

Med Tesla-logo som neglepynt, personlig bilskilt «LOVER», og snart 180.000 kjørte km siden juni 2016, kjører TOCNs styremedlem, Vigdis Margrethe Løver i vei med TOCNs Miniguider i frunken. Latteren ligger på lur hele tiden, og hun elsker å møte Tesla-folket. I dag er det hennes tur til å bli presentert for medlemmene.

– Jeg fikk min første (og så langt eneste) Tesla Model S 90D Facelift utlevert 23. juni 2016, og etter ett minutt i bilsetet på vei ut  fra Tesla i Drammen, var jeg en helfrelst Tesla-fan. Og det har jeg vært siden, forteller Vigdis Margrethe Løver fra Skotselv lattermildt. Hun syntes det var litt sært å kjøre Tesla til nærbutikken den første tiden, for det var kun én Tesla fra før i bygda den gangen, men siden da har det blitt mange Teslaer og andre typer elbiler å se i nærmiljøet. Nå er det ingen som kikker merkelig på henne, for det å kjøre Tesla er ikke lenger så uvanlig.

Elsker designet
Grunnen til at det ble akkurat Tesla som skulle fange interessen hos Vigdis Margrethe, var formen og designet på bilen. Som kunstner er det linjer og farger som fanger henne mest, og modelltypen sedan har etter hennes mening de peneste linjene. Da BMWen, også en sedan, måtte byttes ut etter 8 års kjøring, hadde hun hvisket «teeessssla»i 2 år hver gang hun så en, og til slutt tok ektemannen hintet og kjørte direkte til Tesla Drammen for å handle bil.

–  Det aller beste med Tesla er at den kjører meg stille og trygt rundt, at den er flott å se på, med enkle og gode funksjoner som ligger i en kjempestor skjerm, som også sender meg meldinger når den vil gi meg beskjed om noe, sier Vigdis Margrethe.

Utenom Tesla-interessen har hun hun et galleri med atelier og kafe midt i sentrum av Skotselv. I tillegg har hun jobbet som frilansjournalist i lokalavisen Eikerbladet siden 2003, men skriver nå kun for Tesla Owners Club Norway. Hun elsker å fotografere, så det har blitt en fem-seks tusen bilder av den røde Teslaen hennes i løpet av disse årene, og mange publisereres i ulike Facebook-grupper og på Instagram. Fem barn har hun satt til verden, men de er ute av redet alle sammen, så nå har hun sånn sett god tid til hobbyer og interesser av mange slag. 

Mange nye venner
Vigdis Margrethe ble med i styret i TOCN våren etter at hun fikk bilen. Da hadde hun rukket å være med på et par samlinger og allerede blitt godt kjent med de andre som var i styret. Kameraet var lett tilgjengelig allerede da, og Vigdis Margrethe var ikke vanskelig å spørre i forhold til å ta bilder til artikler på TOCN.no fra treffene.
– De andre i styret er gjennom årene blitt noen av mine beste venner i Tesla-miljøet, og vi har hatt mange gode opplevelser sammen de fem årene jeg har vært med i styret. Jeg synes det er gøy å kunne engasjere meg skikkelig når jeg først skal være med i et styre, og prøver å gjøre en forskjell ved å komme med ideer som kan brukes til glede for medlemmene, forteller Vigdis Margrethe. Som det kreative mennesket hun er, så popper det opp ideer i hodet hennes hele tiden, og mange av dem er også blitt satt ut i livet.

Rekkeviddeangst
– Den første turen med Tesla fra Skotselv, gjennom Sverige til Nord-Jylland i Danmark, er nok den mest minneverdige turen jeg har hatt med min Tesla. Den ble foretatt 14 dager etter at jeg hadde fått Teslaen, så rekkeviddeangsten var meget stor. Jeg hadde forstått at bilen kunne kjøre nesten av seg selv, men hvor den ACC/AP-spaken var, måtte jeg spørre en helt tilfeldig Tesla-eier om på superladeren i Lier. Han viste meg den, og det gjorde jo selvfølgelig den lange turen til sommerhuset litt mer behagelig. Men siden rekkeviddeangsten tok helt over, tok jeg ikke sjansen på å kjøre forbi en eneste superlader på veien gjennom Sverige og Danmark. Jeg hadde med meg de to yngste barna, og vi var ekstremt slitne da vi endelig kom fram til sengene i sommerhuset, etter 16 timer på veien, inkludert venting på superladerne. Jeg trodde jeg måtte lade den til 100% hver eneste gang, der de siste 20% jo tar ekstremt lang tid å lade opp, forteller Vigdis Margrethe. Hun har siden lært å lade bilen kun til 80%, så nå går det radig, med kun tre skikkelige ladestopp på den lange veien.

TOCN-engasjement
– Det er utrolig mange nye medlemmer jeg har sendt velkomstmelding til når de søker seg inn i vår store Facebook-gruppe, og alle sammen er de blitt invitert til å bli betalende medlem i verdens største offisielle Tesla-klubb. Jeg synes det er kjempegøy å snakke med nye mennesker og høre deres Tesla-historie når jeg møter opp på superladerne for å dele ut TOCNs MiniGuide. Å skrive for TOCN liker jeg også veldig godt, så det har jo blitt en del saker fra min hånd disse fem årene. Etter min mening er hvert eneste menneskes historie verd en hel bok, sier Vigdis Margrethe.

I tillegg til å være en av administratorene på den store Tesla Facebook-gruppen, er hun også aktiv på Facebook-gruppen Tesladamene, hvor det i skrivende stund er over 3000 damer som kjører med stil. Kunnskapen om hvordan Teslaene virker har Vigdis Margrethe tilegnet seg i løpet av disse årene med bilen, så det er mye hun kan bidra med. Men den tekniske siden overlater hun gjerne til andre i TOCN-styret. Ønsket om å bidra til at alle får en hyggelig opplevelse i Tesla-miljøet er riktig stort, så hun håper å kunne være med i styret videre også.

TOCN gleder seg over Vigdis Margrethes store kreativitet og iver, og takker for alt hun hittil har bidratt med så langt.

Tekst: Vigdis Haugland Asbjørnsen 
Foto: privat