På Oslo Motorshow med Roadster for aller første gang

Artikkel
Tesla Roadster på Oslo Motorshow

Av: Vigdis Margrethe Løver

I tre hele dager var Norges Varemesse på Lillestrøm stuvende full av biler av alle slag. En av bilene som vakte god oppsikt, var den på Tesla Owners Club Norways stand – en skinnende dyp blå Roadster.

Om lag 47.000 besøkende var innom Oslo Motorshow 2021 den siste helga i oktober. Det er ny publikumsrekord. Ikke så mye Halloween å se, men desto mer bilprat og nyttige tips var det å finne rundt på standene.

For første gang
Vi som for aller første gang sto på messestand for TOCN, var enormt stolte av å kunne presentere Lasse Edvardsen sin Tesla Roadster. En skikkelig klassiker i Tesla-miljøet, en 2012 modell, som skinte perfekt i spotlighetene på standen.

– Se, der er det en Tesla, ropte barna som kom forbi, og foreldrene ble stående å glane. Det var ikke alle som visste at Tesla laget racerbiler som var så små, og som kunne kjøre lydløst som en vind på veiene. De fleste kjente til Model S, X, 3 og den nye Model Y, men denne flotte velholdte lille Teslaen fanget interessen hos både liten og stor.

Et lite unntak
Det var egentlig ingen som fikk lov til å prøvesitte denne Roasteren, men på den aller siste timen – søndag ettermiddag, dukket det opp en yngre kar som tok motet til seg, og spurte om han kunne få lov til å prøvesitte en liten stund.

– Jeg har så lange ben og lurer veldig på om det er plass til meg i en slik liten bil, sa Bjørn Håvard Winnem fra Spikkestad. Han er stolt eier av en Model 3 Long Range, og setter stor pris på bilens fortreffeligheter.

– All den flotte teknologien, og det at den kjører på strøm, var det jeg falt for først, fortalte Bjørn Håvard, idet han krøket seg inn i bilsetet. Plass fikk han til bena, men hodet stakk godt over kanten, så vind i håret ville han i hvert fall få, om han tok en kjøretur i en så liten bil.

Tesla Roadster på messestand Oslo Motorshow 2021
Blank bil når den får en ekstra shine! Bilen var i forkant polert av vår samarbeidspartner Asker Autospa/Vollen Autosuite, og fraktet på lukket henger inn kvelden før messestart.

Nye medlemmer
Det var mange som kom på besøk på TOCNs stand i løpet av utstillingsdagene. To av dem var kameratene Henning Iversen og Stephan Wüstenberg. De hadde allerede vært Tesla-eiere i flere år, men hadde så langt ikke vært betalende TOCN-medlemmer. Denne helgen ble de betalende medlemmer begge to, og det var det flere andre som også ble. Noen gode tips om hvordan Teslaen skal komme seg vel gjennom vinteren tok de også med seg, og TOCNs MiniGuide skulle gjennomleses av dem begge.

Dette blir ikke siste gang
– Det å delta på denne utstillingen var en utrolig givende og spennende opplevelse for oss i Tesla Owners Club Norway. Vi kommer gjerne igjen på stand til neste år. Den historiske Roadsteren var en perfekt bil å ha med seg på messen. Den pirret nysgjerrigheten hos bilentusiastene, og var en god samtalestarter i praten om gledene ved å kjøre Tesla, og hva vi som klubb holder på med, mente nestleder i klubben, Vigdis Haugland Asbjørnsen. Det var også hun som fikk den store gleden av å kjøre Roadsteren hjem etter utstillingens slutt, da bakportene ble åpnet og messehallene skulle tømmes. En stille avskjed fra klubben, med ønske om å møte alle de bilinteresserte på messe til neste år også.

Foto: Vigdis Margrethe Løver og Roger Kolbu