Superchargerstasjonen i Oslo er snart på plass, og seks helt nye stasjoner kommer på kartet

Artikkel

Av: Roger Kolbu

I løpet av andre kvartal åpner Tesla en Supercharger-stasjon midt i Oslo sentrum. Stasjonen er blant de første City Supercharger-stasjonene i Norge, og vil gjøre det enda enklere å være Tesla-eier i hovedstaden. Også seks nye lokasjoner kommer i år. Her kan du se hvor de dukker opp!

– Som et ledd i vårt mål om å gjøre Tesla-eierskap mulig for alle, inkludert de som ikke har mulighet til å lade hjemme eller på arbeidsplassen, utvider vi Supercharger-nettverket vårt til bykjerner og urbane områder. City Supercharging-programmet er en prøveordning for å se om Supercharging kan være en del av løsningen som gjør det enklere å være elbileier i byene, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland, i en pressemelding.

Starter opp med 18 ladestolper i Oslo
Stasjonen i Sentrum P-hus vil ha 18 Supercharger-ladestolper ved åpning, med mulighet for senere utvidelse til totalt 40 Superchargere. I tillegg vil det være 6 Destination Chargere tilgjengelig for Tesla-eiere som skal ha et lengre opphold i byen.

I løpet av det neste året planlegger Tesla ytterligere tre Supercharger-stasjoner i Oslo, ved Skøyen, Lysaker og Ullevaal. Tesla har også bekreftet planer om City Supercharging-stasjoner i Bergen, Stavanger og Trondheim, som alle åpner senere i år.

Store vekstplaner – seks helt nye stasjoner
Samtidig oppdaterer Tesla vekstplanene for det neste året, og øker antallet planlagte stasjoner det neste året til over 40 nye stasjoner i Norge, inkludert de som allerede åpnet i starten av 2021. Ukens oppdatering legger til følgende stasjoner på kartet, i tillegg til de over 30 som ble annonsert i januar:

 • Lillehammer Central, Q3 2021
 • Hønefoss, Q4 2021
 • Elverum West, Q4 2021
 • Rødberg, Q4 2021
 • Geilo, Q4 2021
 • Hemsedal, Q4 2021 
 • Oslo North, Q1 2022
 • Oslo West Central, Q1 2022
 • Oslo West, Q1 2022
 • Nordfjordeid, Q1 2022
 • Ørsta/Volda, Q1 2022

Effektiv og rimelig lading
Gjennomsnittsprisen for Supercharging på våre norske stasjoner er 2,57 kroner per kWt. Supercharging er rimeligere enn å lade hos andre tilbydere av hurtig- og lynlading, samt vesentlig billigere enn å fylle drivstoff på fossilbiler.

V3 Superchargere (CCS) har en effekt på opptil 250 kilowatt, som betyr enda kortere ladepauser når man skal på elektrisk langtur i en Tesla. En Model 3 Long Range kan lade opptil 120 kilometer rekkevidde på fem minutter på en V3 Supercharger, og vi forventer at en typisk ladeøkt vil være på om lag 15 minutter.

NB! Bilen må ha mulighet for å kunne lades via CCS
Husk at samtlige nye Supercharger-lokasjoner vil være av typen CCS. Du som har en eldre Model S eller X, må derfor oppgradere din bil til å kunne lade på de nye stasjonene.
Du bestiller time for oppgradering i Tesla-appen. Ofte kommer en “Mobile Service”-bil til deg for å utføre oppgraderingen. Kostnaden er kr. 3.550,- inkl. adapter.
Alle utgaver av Model 3 har CCS-lading.