Tesla har registrert 60 000 biler i Norge

Artikkel

Av: Roger Kolbu

– For kort tid siden leverte Tesla bil nummer 60 000 i Norge, ifølge offentlige registreringstall. Vi ønsker å rette en stor takk til norske kunder for interessen i våre elektriske familiebiler, melder Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla Norge.

Model 3 er populær i markedet
– Over 25 000 av bilene våre på norske veier er Model 3. Vi opplever sterk interesse for den oppdaterte utgaven av Model 3 som ble lansert i oktober 2020, og ble Norges mest solgte bil i desember. I dag melder NAF og Motor at nye Model 3 kom lengst i årets vinterrekkeviddetest, og var i tillegg blant bilene med lavest avvik mellom oppgitt WLTP-rekkevidde – og målt rekkevidde – i deres test, fortsetter han.

Lav finansieringsrente
Inntil videre tilbyr Tesla fortsatt rekordlave 0,25 % rente de første tre årene ved kjøp av Model 3, med finansiering gjennom vår finansieringspartner DNB. Lave månedsbeløp gjør at stadig flere kan velge en elbil med lang rekkevidde, høy sikkerhet, trådløse programvareoppdateringer og god ladeinfrastruktur.

Snart kommer Model Y
2021 ligger an til å bli et spennende år for Tesla i Norge. Europeisk produksjon av Model Y forventes å begynne i midten av 2021, og til høsten kommer de oppdaterte utgavene av Model S og Model X til landet.

1000 ladestolper i Norge
Nylig passerte Tesla 1000 Supercharger-ladestolper totalt i Norge, fordelt på mer enn 70 stasjoner. Nettverket strekker seg fra Skaidi og Varangerbotn i Finnmark, til Lyngdal i sør. Med stasjonen i Honningsvåg, som har forventet åpning i andre kvartal i år, vil nettverket for første gang fullstendig dekke strekningen fra Nordkapp til Lindesnes.

Flere enn 30 nye Supercharger-stasjoner i Norge i år
– I januar annonserte Tesla betydelige vekstambisjoner for Supercharger-nettverket i 2021, og i Norge planlegger vi å åpne over 30 nye Supercharger-stasjoner i inneværende år. Som et ledd i vårt mål om å gjøre Tesla-eierskap mulig for alle, inkludert de som ikke har mulighet til å lade hjemme eller på arbeidsplassen, kommer vi i år til å utvide Supercharger-nettverket vårt til noen bykjerner og urbane områder. City Supercharging-programmet er en prøveordning for å se om Supercharging kan være en del av løsningen som gjør det enklere å være elbileier i byene, avslutter Sandvold Roland.

Foto: Roger Kolbu (TOCN)