Geniale barneseter til Model S

Artikkel, Nyttig informasjon

Av: Vigdis Margrethe Løver

Linda Helen Våge prøvde ut flere forskjellige barneseter til sin Model S.  Til slutt fant hun det hun mener er helt perfekt. Nå koser Ellie på 9 måneder seg veldig på biltur.

Linda Helen Våge mener hun har funnet det optimale barnesetet for sin datter Ellie på 9 måneder. Cybex Sirona med snufunksjon som vist på bildet.

Det finnes utrolig mange forskjellige godkjente barneseter til bruk i bil, og det er ikke alltid like lett å finne et optimalt sete som dekker de behovene man har. Sikkerheten står selvfølgelig høyest på listen, men brukervennlighet er en god nummer to. Og det er nettopp brukervennligheten Linda Helen Våge fra Oslo var mest opptatt av.

– Det er veldig fint å se at det er en stor utvikling når det gjelder barneseter, mange nye krav også, spesielt nå som de fleste går over til i-size, forteller Linda Helen til TOCN.

Hun har funnet ut at Cybex Sirona passer aller best i Model S, og at den dekker hennes brukerbehov helt perfekt.

Snufunksjon

– Cybex Sirona tar liten plass og har en snufunksjon som er helt genial. Model S har så buede døråpninger at det kan være ganske kronglete å få satt inn barnet. Men den helt nye i-size modellen til Cybex Sirona har nå kommet med både lenger rygg og denne snufunksjonen, forteller Linda Helen.

Den eneste ulempen Linda Helen opplever nå, er at de aller minste barna ikke klarer å se ut av vinduet. Datteren Ellie på 9 måneder, liker godt å følge med på verden utenfor. Derfor sitter Ellie for tiden i en barnestol av merket BeSafe izi KID x2 inntil hun har vokst seg litt større. Men BESafe-stolen tar større plass, og har heller ingen snufunksjon.

Mye å velge i

På markedet finnes det mange populære modeller, blant annet Axkid MiniKid, og denne er ifølge Linda Helen er et godt alternativ når barnet nærmer seg 18 kg, hvor man enda ikke ønsker å snu barnet med kjøreretningen.

– Axkid Minikid har dessverre litt mer krevende festeanordninger, og i en Tesla må feste for forankringsseler kjøpes utenom. Setebeltet kan også deformerte skinnsetene i Teslaen der hvor beltet strammes. Men den er gull for barna som er over 18 kg og som kan sette seg inn i setet selv,  forteller Linda Helen til TOCN. Både Linda Helen og datteren gleder seg til hver eneste kjøretur i sin Model S, som heter Tessie, med optimal kjøreglede for både liten og stor.

Ellie på 9 måneder må nøye seg med å se på barnesetet Cybex Sirona. Hun liker høyden som Besafe setet gir. Ellie venter bare til hun er litt høyere så hun kan se ut vinduet.

Det er laget et regelverk for klassifisering av bilstoler. Det ligger på Forbrukerrådsets guide for barneseter.

https://www.forbrukerradet.no/guide/2015/barneseter-hva-er-i-size/

Tekst: Journalist Vigdis Margrethe Løver
Bilder: Linda Helen Våge

Legg igjen den første kommentaren