Teslamoro på årets landstreff

Artikkel, Fotoalbum

Av: Vigdis Asbjørnsen

Teslaentusiaster fra sør og nord deltok på årets Tesla Owners Club Norway, TOCNs landstreff. Gol sentrum ble overfylt av stillegående biler hele helga.

Rundt 55 deltakere med små og store kom tilreisende i et trettitalls elektriske biler og innlosjerte seg på Pers Hotel, i Gol Campings hytter og noen sågar i medbrakt campingvogn. Noen var skikkelig langveisfarende og en av deltakerne, Thilo Bubek, hadde tatt turen helt fra Tromsø.

Gol Camping

Her fant vi Dennis Horn med sin gamle bil med helt ny front-look, en Unplugged Performance-støtfanger, som selvsagt fanget manges oppmerksomhet. Foliekongen Sondre Sanne hadde nytt “trekk” på bilen sin, i en farge som skiftet hele tiden mens man gikk rundt og kikket på den. Ingjerd og Vidar Holen kom i sin Model X med helt ny oppbevaringsboks, påmontert kroken bak.
Landstreffet måtte de ha med seg, og aktivitetene sto i kø denne helga. Og med felles middag på kveldene, var det god tid til å bli bedre kjent med hverandre.

Årsmøtet

Lørdagen startet med årsmøte for alle stemmeberettigede. Enkelte av TOCN-styrets medlemmer var på valg, og ble skiftet ut til fordel for tre nye medlemmer etter stemmeavgivningen. Referatet fra årsmøtet blir publisert i en egen artikkel innen kort tid.

Aktiviteter

Ellers ble lørdagen fylt opp med ulike aktiviteter, så som badeturer på Tropicana badeland, innføring i ZapTechs ladeboks, opplæring av vask og stell av bilen av profesjonelle med Swissvax i kofferten, Carina Larsens Teslaskuff, som kunne kikkes nærmere etter i sømmene, og ikke minst Tesla-malerier, malt av Vigdis Margrethe Løver, som var utstilt til alles forlystelse. På grunn av regndråper nesten hele lørdagen var mange av aktivitetene lagt til parkeringskjelleren på hotellet, uten at dette la noen demper på interessen. Etter et par timers vask og mingling, satte Tesla-folket seg inn i bilene for å kjøre på tur sammen. Innlagte overraskelser, som minirace og ferdighetskjøring i slalom, ble utført med stor entusiasme.

Hotellsjef Per ledet an i en gammel Rolls Royce som vi måtte vente en lang stund på før dukket opp fra fylling på bensinstasjonen.
I Hemsedal fant vi oss noen tomme asfaltstriper å kjøre på, rundt det sommerstengte skitrekket. Man kan gjøre mye morsom kjøring med kjegler på en tom asfaltplass.

Dagens kjappeste bil på hurtigkjøringen var selvfølgelig en P1ooDL – men det krevde en ung sjåfør for å ta det siste ut av bilen – sønn slo far i denne øvelsen.
Tidene på de andre bilene var ikke langt bak, og alle kjørte den tilmålte strekningen på alt fra 5,83 sek til 8,08 sek. Banerekorden til Mercedesklubben to uker tidligere var visst på over 10 sekunder…
I autoslalom, var det en stø og god sjåfør som vant. Her var det om å gjøre å være smidig under kjøringen, med så små svinger som mulig.

Deretter gikk turen tilbake til hotellet, der quiz sto på programmet, og hvor Thilo ble den suverene vinneren.

Premieutdelingen om kvelden samlet Tesla-folket i de store stuene i hotellets annen etasje, og underholdningen denne gangen var en overraskelse for alle. En helt egen ”Tesla-popsang” ble fremført med stor innlevelse av Susanne Thoresen, datter av Tesla-entusiast Bjørn Jarle Gundersen. Susanne var deltaker i Idol sist vinter, og selv om hun ikke nådde helt fram som Idol-deltaker, var det ingen ting i veien med sangtalentet. Hun leverte en flott konsertopplevelse og satte stemningen for resten av kvelden.

Avreisdagen søndag var litt trist, men tanken på nye Teslatreff og et nytt Landstreff til neste år, satte mot i de fleste på veien hjemover. Kanskje det blir treff på midten av vårt landstrakte land neste år?

Tekst: TOCN ved Vigdis Asbjørnsen
Foto: Roger Kolbu, Thilo Bubek, Carina Larsen, Elise Gundersen, Vigdis Asbjørnsen

Legg igjen den første kommentaren