Bilder fra Vintertreffet 2017

Artikkel, Fotoalbum

Av: Vigdis Asbjørnsen

Forventningsfulle reiste 54 personer til Gol og Pers Hotell fra flere kanter av landet for å kjøre på isbane

Foto: Vigdis Asbjørnsen, Stig Brundland

Lørdag

Lørdag morgen kl.10 var  det førermøte.
Banesjef Per hold en kort orientering om sikkerheten på banen, blant annet hvordan man skal oppføre seg ved av og påkjøring, forbikjøring, og hva man gjør om man kjører ut.
Dekkmann og Continental forklarte og demonstrerte deretter hvordan de to dekktypene Continental IceContact 2 og ContiVikingContact 6  er forskjellig fra hverandre og andre dekk.

Foto: Vigdis Margrethe Løver, Stig Brundtland, Vigdis Asbjørnsen
Deretter var det bare å gjøre seg klar til avreise og samles for konvoi opp på fjellet, 23 biler tilsammen. Tisleia på Golsfjellet neste stopp.

Innsjøen Tisleia  ligger oppe i 900 meters høyde over havet, og inneholder tre store baner som hver er ca 3 km, med ulike profiler samt to mindre baner. Vi hadde tilgang til to baner, og den ene banen hadde to løp. På den måten kunne vi fordele oss godt utover.

Foto: Vigdis Asbjørnsen, Stig Brundtland, Vigdis Margrethe Løver, Elise Gundersen

Foto: Vigdis Asbjørnsen, Stig Brundtland

Dekkmann og Continental hadde i felleskap en dekkbyttestasjon der man kunne få påmontert dekk og prøve dem på banen.

Foto: Vigdis Margrethe Løver, Torfinn Haukenes, Vigdis Asbjørnsen

Folkeliv i depoet

Foto: Vigdis Asbjørnsen, Vigdis Margrethe Løver, Elise Gundersen, Stig Brundtland

Utkjøringer

Mens vi spiste var det noen som kjørte seg fast, og innen slepebilen fikk hentet ut førstemann, var det et par til som hadde kjørt seg fast på en annen del av banen.. Og flere utkjøringer ble det..
Det gikk heldigvis bra med alle bilene som kjørte ut. Snøen langs alle kanter var myk , bare litt for dyp enkelte steder.

Foto: Vigdis Margrethe Løver, Torfinn Haukenes, Vigdis Asbjørnsen, Elise Gundersen, Stig Brundtland

Etter mange timers kjøring var det på tide med en felles middag, noe godt å drikke, og deretter litt shuffleboard..

Foto: Elise Gundersen

Foredrag søndag formiddag
Igor Kolovrat som skulle holde foredrag for oss, kom kjørende helt fra Zagreb i Kroatia for å treffe oss og for å kjøre på bane. Han ble kraftig forsinket underveis, og misset banekjøringen, men kom likevel,  sent lørdag kveld.

Han fortalte om Elbilracet Nikola Tesla Rally som går i begynnelsen av juni. ( mer om dette her: Ferie litt utenom det vanlige ?)

Foto: Vigdis Margrethe Løver

Igor som hadde kommet den lange veien for å kjøre på isen fikk heldigvis prøve seg han også, selv om han kom for sent til å kjøre med oss andre. Per fra Pers Hotell tipset om en bane på Nesbyen med søndagsåpent. Her var Nesbyen motorklubb i gang med banekjøring, og da Per Øyvind spurte pent om Igor og han kanskje kunne få kjøre en par runder, stengte de likeså godt hele banen slik at de fikk kjøre alene. Det ble satt stor pris på av vår gjest, så tusen takk til dem for det!

Foto: Vigdis Asbjørnsen

Til dere som ikke fikk blitt med i år: – Det blir vintertreff til neste år også 🙂