Vaskeveiledning

Rett pleie av bil

Swissvax er en av klubbens samarbeidspartnere, og vi har nå ved flere anledninger hatt dem med oss på treff.
Lakken på en Tesla er skjør (miljølakk), og det er dermed greit å benytte midler som er best mulig for lakken.
Under følger en beskrivelse av anbefalt fremgangsmåte med produkter de fører i sin webbutikk:

Forbehandling

Avfetting:

 

Prickbort

Prickbort er en avfetting som brukes for å fjerne tjære og asfalt. Denne er mild og kan brukes på biler med voks/glasscoating. Denne legges alltid på tørr bil.

Devil Cleaner håndterer trafikkfilm

Prickbort er utviklet for å ta vanskelig møkk på lakken din, møkk som inneholder olje eller fett. Den kan brukes i motorrom også, om det trengs.

For å ta trafikkfilm, insektsrester, nedfall fra trær etc., anbefales Devil Cleaner. 

 

 

160x160xsurfex_hdAlternativ:  Surfex HD er en avfetting som er god på trafikkfilm. Denne blandes 1:3-1:5 før behandling og fra 1:20-1:100 på behandlet bil. Denne kan du fint legge oppå Prickbort etter 5 mininutter, og så vente ytterligere 5 mininutter før du spyler av.

http://www.conlogo.no/products/bilt-hamber-surfex-hd

 

Tugalan kan både benyttes som avfetting og brukes som skum:
For skumlegging: Bland opp såpe og vann i beholderen i forhold ca 1:10. Skumlegg bilen vha høytrykkspyler, og la det ligge i ca. 8 minutter. Hvor lenge det skal ligge kommer helt an på hvor tykt skummet er. Jo tykkere skummet er, desto lenger vil det ligge. Når det meste har rent av eller begynner å tørke inn, er det på tide å spyle av. http://www.conlogo.no/products/tugalan

Som felgrens anbefales Alu-devil som er en effektiv og mer økonomisk felgrens enn sin “forgjenger”.
Denne er også selvsagt syrefri.
Spray felgrens på felgene og la virke i 2 minutter. Bruk børste om nødvendig, og spyl av.
Man kan gjerne benytte en vanlig malerkost, men man må da passe på å tape over metallbåndet slik at dette ikke skader felgen.

http://www.conlogo.no/products/alu-devil-special

Iron X brukes mot metallpartikler/svevestøv. Denne brukes før behandling (kan også brukes på biler behandlet med glasscoating). For at denne skal få full virkning, bør den legges som siste ledd før håndvask og på så tørr bil som mulig. La virke i 5-10 minutter før du spyler av.

IronX-effekt

Du vil, etter hvert som Iron-X ligger på bilen, se at middelet forandrer farge der det treffer metallpartikler.

På venstre side ser du et bilde av en bil der man kan se denne effekten ganske tydelig.
Iron x har vi fortsatt, kan byttes med Tuga rex: http://www.conlogo.no/products/carpro-ironx eller http://www.conlogo.no/products/tugarex

 

Håndvask av bil:

CarPro Reset er en PH-nøytral bilshampo som gir bra glans, glir godt, lett å spyle av og drøy i bruk. 2 Korker er nok på 20 liter vann i en bøtte. Benytt rikelig med vann og en vaskehanske som dyppes ofte.

carpro_hydro2HydrO2 er en Silica Sealer som legger seg som en coating utenpå lakken. Den blandes ut 1:3 med vann og legges på 100 % ren bil så du ikke forsegler skitt. Viktig at denne legges på våt bil, og at den spyles av med det samme. Holdbarhet: 3-4 mnd. Bildet under viser hvordan vannet perler seg på bilen etter behandling med HydrO2.
Hydr02 kan hvis ønskelig byttes ut med http://www.conlogo.no/products/carpro-hydro2-lite som er ferdig blandet og klar til bruk, den er ferdig blandet 1:10.

Tilleggsopplysninger

Denne prossessen er ikke noe du behøver å gjennomføre hver gang du skal vaske bilen.

Har du beskyttet lakken din med HydrO2 eller du har en annen type beskyttelse på den, må du se an litt når du føler selv at det er behov for avfetting.

Om du blander Surfex HD i ca 1:70, og bruker det annenhver uke, så kan du benytte deg av Prickbort 1 gang i måneden.

Iron X anbefaler vi kun før behandling, da denne er så sterk at den skader/fjerner de fleste typer beskyttelse.

Hvor få tak i alt dette?

Dette er midlene og metoden for pleie av bil vi i klubben fikk anbefalt av Swissvax på demo. Alle produkter beskrevet her, er tilgjengelig i deres webbutikk eller fysiske butikk på Lillehammer.

Sjekk på følgende side  for mer detaljer. Betalende medlemmer i klubben vil ved å benytte en rabattkode få rabatt ved kjøp.