Helt topp på TOCNs Camper Day 2024

Artikkel, Treff og åpninger
7. september 2024

Av: Vigdis Margrethe Løver

I sol og regn og med store smil ble Top Camp Hallingdal fylt opp med Teslaer og deltakere helgen 23. – 25. august. Erfaringer ble delt, kolonnekjøring ble gjennomført, grillmat og sosialt samvær sto på programmet.

– Det er morsomt å kjøre Tesla, og jeg får sitte på sjefsplassen i passasjersetet foran, sammen med bamsene mine, fortalte Sunniva på seks og et halvt år. Hun var en av de yngste deltakerne på årets Camper Day, og stortrivdes på campingtur.

Foreldrene til Sunniva, Bente Høyer og Jonathan Abrahamsen, hadde leid en liten campingvogn til å sove i på Camper Day, og turen fra Moss gikk som en drøm med den på slep. Selv om bilturen kom litt sent i gang, på grunn av køer på veiene, så brukte de kun ca. fire timer til Ål i Hallingdal – og var fremme i 22-tiden om kvelden. Da kunne de rigge seg til med soveplasser både i bil og campingvogn.

– Det er deilig å kunne våkne om morgenen og høre lyden av elva, fuglekvitter og kjenne sola som varmer. Da blir opplevelsen på camping helt perfekt, mente Bente. Været var litt skiftende på lørdag, men de som sto tidlig opp, fikk se solen liten stund. Søndagen ble vi badet i sol.

– Vanligvis bruker jeg å sove i Teslaen. Det fungerer veldig godt, og bilen er god å sove i. Du slipper planleggingen og kan sove der det passer best, forteller Jonathan. Han vært flere turer alene i bilen sin, den siste turen var til Nederland.

Opplegget på Camper Day var hele familien veldig godt tilfreds med. Ekstra artig var det å delta i kolonnekjøring, og Sunniva stortrivdes på ettermiddagen både i lekeland og klatrepark.

Linda og Odd Eivind Johansen poserer utenfor sin Tesla Model X, som fungerte svært godt som soverom.

Linda og Odd Eivind Johansen tok turen fra Arendal for å delta på årets Camper Day for aller første gang.

– Dette var en fantastisk  opplevelse, selv om det regnet innimellom. Utrolig godt å treffe så mange koselige mennesker som også liker å campe i bilen sin, forteller Linda. Ekteparet har vært Tesla-eiere i et år, etter å ha vært BMW-fans i alle år. De går aldri tilbake til fossilt igjen, forteller de bestemt.

– Nå er det bare Tesla som gjelder, og den vi har kjøpt oss, er en Model X fra 2019. Her har vi installert oss med skumgummimadrass. Den er 120cm bredd og ca. 12 cm høy. Over den har vi lagt en Tempur-madrass på 7 cm. Vi har fortsatt god plass til å sove, og opplever det mykt og godt. Bagasjen fikk plass i et partytelt vi hadde tatt med, forteller Linda og Odd Eivind. Begge syntes at Camper Day hadde et utrolig flott opplegg, med fint program – og de likte enormt godt å kjøre i kolonne over fjellet til Hemsedal på lørdagen.

– Vi har også fått oss en genial brosjyre, nemlig MiniGuiden. Den viste vi til sønnen vår, som nylig fikk sin Model Y, og han fant mange gode tips han kunne bruke. Flere MiniGuider fikk vi også med oss, og på turen videre rundt i landet etter Camper Day, delte vi ut MiniGuider til dem vi møtte på superladerne ved Beitostølen, i Jotunheimen og på Vinstra. Veien videre ble lagt etter hvert som vi kjørte. Slik kan vi gjøre det når vi kjører Tesla – og har sengen med oss, forteller ekteparet. Begge boblet over av Tesla-entusiasme.

De som møter fram på TOCNs store 10-års jubileumsfest 21. september, vil kunne treffe ekteparet fra Arendal og mange, mange andre Tesla-folk. Den store salen skal fylles til bristepunktet med biler på utstilling, samarbeidspartnere og store flotte premier til alle som blir med på på jubileumsmiddagen. Vi sees snart igjen.

Tekst og bilder: Vigdis Margrethe Løver, TOCN
Video: Daniel Kind, TOCN