Ny periode, nye muligheter

Artikkel, Nyttig informasjon
29. juli 2024

Av: Vigdis Asbjørnsen

Hvem er egentlig TOCN i disse dager? Her får du litt info om status quo for klubben!


TOCN er en klubb som nylig rundet 10 år, og vi har – siden den spede begynnelse høsten 2013 (og den mer ordentlige oppstarten våren 2014), vokst fra å være en liten gruppe med entusiaster, til der vi er i dag – en klubb med nesten syv tusen betalende medlemmer. Klubben avholder sitt årsmøte i juni måned – hvert eneste år. Det er bestemt og ligger i klubbens vedtekter. I årsmøtet legges grunnlaget for det kommende årets drift.

Før – og nå
Til å begynne med var det hele ganske enkelt. Vi var en mer eller mindre fast gjeng som gjorde ting sammen. Alle hadde Model S, og samarbeidspartnerne var enten landsdekkende eller nettbutikker. Ladefondet, der vi finansierte og satte opp “Type 2”-ladere, var nyttig å ha på reise, spesielt nord for Trondheim – slik at man kom seg frem i områder det ikke var satt opp Tesla Superchargere.

Nå er bildet langt mer sammensatt. Klubben består av alle aldersgrupper, og det er forskjellige årsaker til at man er medlem i klubben. Det er entusiaster i både nye og gamle biler, førstegangskjøperen av bil – som fant seg en brukt Model S som trenger oppmerksomhet, samt dem som har medlemskap knyttet til den gode forsikringsordningen vi har.

Noen liker treffene og kommer derfor igjen og igjen – på treff etter treff. Andre kjøper seg ekstrautstyr og tilbehør rimeligere gjennom rabattene vi har.

Vi har mange ulike muligheter for medlemmene, men vi er et langstrakt land, og det er noe vi forsøker å ta hensyn til hele tiden.

Nytt styre
I begynnelsen av juni hadde vi årsmøte med valg av nytt styre. Noen takket for seg, noen tok gjenvalg, og vi fikk inn nye mennesker. Det nye styret takker for tilliten!
Takk til alle som engasjerer seg, og takk for god innsats går til Magnus Dahl Hegge, Morten-Christian Berntson og Christina Nilsen, som alle gikk ut av styret nå, men som vi forhåpentligvis vil se mer til likevel.

Vi har satt oss noen ambisiøse mål for perioden som er i gang, tett knyttet opp mot klubbens formål. Vi ønsker blant annet å øke antall medlemmer, være mer synlige, øke aktiviteten, og selvfølgelig fortsatt være tilgjengelige for våre medlemmer.

Men først står det en arbeidshelg foran oss i styret før vi kommer med mer.

Cybertruck (bakende/lasteplan). Foto: Roger Kolbu, TOCN)

Nye nettsider
Et par av verktøyene i verktøykassen er allerede på plass. Vi har oppgradert websidene våre, slik at de nå er mye mer mobilvennlige. Oversikten med medlemsfordeler, har blitt mer tilgjengelig og synlig, slik at man lettere finner de deltakende samarbeidspartnerne – og får utnyttet rabattene. Det er ellers viktig for oss at våre samarbeidspartnere leverer med kvalitet, i tillegg til at vi får på plass flere lokale i hele Norge.

Ny ansatt
15. april i år startet Daniel Kind i sin nye jobb som Markeds- og Eventkoordinator i TOCN. Mer kommer om ham senere, men han har begynt å live opp i klubbens sosiale kanaler, blant annet ved å filme på arrangementer, hos samarbeidspartnere og sette dette sammen til innhold.
Han kjører for øvrig rundt i en nyanskaffet og særdeles iøynefallende Model S 75D fra 2017, som vi alle nok vil se og høre mer om fremover.

TOCN-bilen. Foto: Vigdis Asbjørnsen, TOCN

Ladefondet er endelig i gang igjen!
Til og med i ladefondet skjer det ting. Flere ladere har kommet på plass det siste året, med støtte fra klubben. Nærmere omtale av disse kommer så fort vi har bilder tilgjengelige derfra. Informasjon om de tre nye laderne på Vega Havhotell ligger allerede ute.

Dersom du har tips til en lokasjon som sårt trenger noen “nødladere”, er det bare å tipse oss her!

Kommende arrangementer
Nå gleder vi oss ellers til Tesla Owners Camper Day i august og jubileumsfest i september – og vi håper å se mange av dere på treff eller virituelt i klubbens ulike fora fremover!

For styret,
Vigdis Asbjørnsen
Styreleder


Ingressfoto: Daniel Kind, TOCN